torsdag 30 april 2009

Peppargrillad röding.

Att tänka på:

Ugnstemperatur 150-165 grader i 15-20 minuter

Grillen inderekt värme med locket på i 20 minuter.

Tänk på att tiden varierar mycket beror på storleken på rödingen.

Ingredienser:

500 g hel röding eller rengbåge

½ dl vitt tort vin

1/2 msk svartpepparkorn

1/2 msk grönpepparkorn

1/2 msk rosepepparkorn

1 msk honung

1 msk torkad dill

½ msk dillfrön

½ dl raps olja

Gör så här:

Stöt samtliga kryddor i en mortel ordentligt. Blanda sedan ihop dem med honungen och oljan. Smörj in fisken med kryddoljan ordentligt både på insidan och på utsidan. Fyll koppen med det vita vinet och stoppa ner piken. Trä på rödingen och bind ihop med snöre. Sätt in i ugnen eller ställ på grillen. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu

Anonym sa...

Bra grejer från dig, man. Ive läst dina grejer innan och du är alldeles för häftigt. Jag älskar det youve fick här, älska det du är sagt och hur du säger det. Du gör det underhållande och du fortfarande lyckas hålla det smart. Jag väntar cant för att läsa mer från dig. Detta är verkligen en bra blogg.