Jag hade redovisning på skolan idag och vi bjöd på dessa muffins (allt blir så mycket bättre när man har något gott att smaska på).
Ett par riktiga höjdare, funkar både med och utan glasyr.
Chokladiga och maffiga!
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 1/2 dl kakao
125 g rumstemp smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 3/4 dl gräddfil
1 tsk vaniljextrakt (eller vaniljsocker)
(jag blandade även ner hackad mörk choklad i smeten)
Glasyr:100 g Philadelphia
350 g florsocker
4 msk smör
4 msk kakao
Ca 1 msk vatten
Blanda de torra ingredienserna. Vispa smör och socker luftigt. Blanda sedan i ett ägg i taget sedan gräddfil och de torra ingredienserna. Rör tills allt är blandat. Fördela i 7 stora eller 12 små formar. 175°C i 25-30 min. Något kortare för de små.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa smör och socker luftigt. Blanda sedan i ett ägg i taget sedan gräddfil och de torra ingredienserna. Rör tills allt är blandat. Fördela i 7 stora eller 12 små formar. 175°C i 25-30 min. Något kortare för de små.
Glasyr: Rör ost och smör mjukt, rör sedan i resten. Den ska bli bredbar! Bred sedan över de färdiggräddade svalnade muffinsarna!
4 kommentarer:
"Chokladiga och maffiga!" Precis så som vi vill ha det på Grötkroken! :)
/ Din extra syster
Precis!har du tips på något annat spännande i bakväg som du provat på sistone?
Du får komma hem och göra sånna åt grötkrokens elektiriker ;) dom såg ruggigt goda ut ;)
/"Elektrikern"
Jadå klart elektrikern ska ha muffins dom är lika goda som dom ser ut jag lovar.
Skicka en kommentar