söndag 2 november 2008
Kyckling med vindruvor
Vindruvor används inte särskilt mycket i matlagning men det borde de göra, den sötsyrliga smaken funkar utmärkt som smakbrytare.
4 kycklingfiléer
olivolja
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 gullök
2 msk finhackad färsk ingefära
1 msk vitvinsvinäger
1 msk kycklingfond
1 klase gröna vindruvor
färsk hackad timjan och rosmarin
salt och peppar
Bryn kycklingfiléerna i olivolja,salta och peppra. Tillsätt löken, ingefäran, fonden och vinägern , sänk värmen och låt allt tillagas under lock tills kycklingen är genomstekt. Tillsätt sedan timjan rosmarin och vindruvor, låt steka med någon minut och smaka av med ytterliggare salt och peppar. Servera gärna med fullkornsbulgur(jag tycker den är godare än vanlig bulgur) och en klick grekisk yoghurt med olivolja och flingsalt över.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar