tisdag 23 december 2008

Hemlagad kycklingleverpastej

Här nedanför receptet ser ni bilden på den färdiga pastejen, inte världens vackraste men supergod. En perfekt rätt att ha på julbordet. (gärna med egen inlagd gurka till)

kycklinglever pastej

400 g fryst kycklinglever
1 finhackad gul lök
2-3 msk smör
1-2 dl matlagningsgrädde
ett halvt paket bacon ca 60 gram
glögg eller portvin
salt peppar dragon

Låt levern tina tills den bara är lite frusen. Fräs löken i smör på svag värme tillsammans med dragonen. Tillsätt levern, stek sakta ca 12-15 min, tillsätt grädden låt puttra någon minut, ta bort eventuella vita fettklumpar, ställ att svalna. Stek under tiden baconet utan att det blir knaprigt. Mixa samman levern och baconet till en smidig massa, smaksätt med salt peppar, glögg och en smörklick.

Inga kommentarer: