måndag 10 november 2008

Att något så enkelt kan vara så svårt



Kladdkakor är inte riktigt min grej, är det något jag brukar misslyckas med så är det just dem. Jag vill ha min kladdkaka fylligt chokladig och ganska kladdig. Tyvärr blir mina kladdkakor alltsomoftast mer som en tunn, torr och alltför söt chokladsockerkaka.

Men nu har jag fått ett recept på "den godaste kladdkakan någonsin" från en säker källa, så nästa gång jag lagar kladdkaka kommer jag att föjla detta recept till punkt och pricka.

Godaste kladdkakan någonsin

Ingredienser
50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
smör och ströbröd till formen
50 g mörk kvalitetschoklad 70%
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.
5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.
7. Grädda kakan i cirka 30 minuter.


Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.

1 kommentar:

Bror sa...

Känner igen den där kladdkakan ;)