söndag 2 november 2008

Kyckling med vindruvor




Vindruvor används inte särskilt mycket i matlagning men det borde de göra, den sötsyrliga smaken funkar utmärkt som smakbrytare.

4 kycklingfiléer

olivolja

2 vitlöksklyftor

1 rödlök

1 gullök

2 msk finhackad färsk ingefära

1 msk vitvinsvinäger

1 msk kycklingfond

1 klase gröna vindruvor

färsk hackad timjan och rosmarin

salt och peppar

Bryn kycklingfiléerna i olivolja,salta och peppra. Tillsätt löken, ingefäran, fonden och vinägern , sänk värmen och låt allt tillagas under lock tills kycklingen är genomstekt. Tillsätt sedan timjan rosmarin och vindruvor, låt steka med någon minut och smaka av med ytterliggare salt och peppar. Servera gärna med fullkornsbulgur(jag tycker den är godare än vanlig bulgur) och en klick grekisk yoghurt med olivolja och flingsalt över.

Inga kommentarer: