onsdag 17 september 2008

Classic Tea RoomNu börjar det vara perfekt väder för tedrickande och vad passar då bättre än scones? Blev igår bjuden på scones med bitar av mörkchoklad i och en hemkokt sylt på björnbär och hallon.
Känner man inte för att baka sina egna finns det flera ställen i Stockholm som man kan besöka.
Jag befann mig på ett av dessa i lördags, nämligen Classic Tea Room på Rörstrandsgatan 25 i Vasastan.

Till en början hittar vi nästan inte ingången det står nämligen en stor byggnadsställning utanför, men väl inne möts vi av plyschklädda fåtöljer och klassisk musik. Lokalen i sig är egentligen ganska tråkig, ett enda stort L-format rum, men man har verkligen gjort allt som går för att bygga upp den rätta engelska ”tesalong” känslan.

Vi blir visade till vårt bord och får kika i en liten meny, som innehåller lite olika lättare frukost/brunch alternativ och ett antal hembakta kakor. Vi bläddrar vidare fram till det vi faktiskt är där för, nämligen en klassisk Afternoon tea.

Då finns tre olika varianter, den enklaste består av 1 kanna av valfritt te, 2 sorters scones, clotted cream, marmelad och lemoncurd. Nästa har även 3 olika snittar och 3 småkakor, och i sista alternativet tillkommer även en tårtbit.

Vi bestämmer oss för mellanalternativet för 169:-. Allt dukas upp och presenteras framför oss på vackert porslin. Snittar, scones och kakor kommer in på ett vackert trevåningsfat, precis som det ska vara. Det märks att man tänkt på detaljerna i allt från servitrisernas kläder till den äkta clotted creamen importerad direkt från England.

Jo, jag njöt i fulla drag, hit går man inte för en snabb fika, hit går man för sitta i flera timmar, smutta på sitt te och bara koppla av. Ett tips är att boka bord i förväg för att vara säker på att få plats. http://www.classictearoom.se/

Inga kommentarer: