söndag 28 september 2008

Lyxig mysrätt




Om du gillar musslor pröva att koka dina egna hemma i köket, varken särskilt svårt eller dyrt. Om du inte gillar musslor, pröva att koka din egna hemma i köket, gör man rätt blir de super, ingen bismak eller seg konsistens.

För två personer behövs 1 kg musslor (ca 50 kr)
25 g smör
2 finhackade vitlöksklyftor
2 finhackade chalottenlökar
5 dl vitt vin
1 dl hackad persilja
salt och peppar
(ev en skvätt grädde)

Tvätta musslorna rena och skölj ordentligt, släng alla som inte öppnat sig. Smält smöret och låt löken fräsa med utan att ta färg, tillsätt vinet, salt och peppar, låt koka några minuter, lägg ner musslorna sjud under lock i 5 min. Tag upp musslorna, släng alla som inte är öppna, håll dem varma i en uppvärmd skål. Koka ihop lagen till den reducerats till hälften(här kan man ev tillsätta grädden). Lägg ner musslorna strö över persiljan och servera direkt med ett gott bröd.

Inga kommentarer: