torsdag 18 september 2008

Gremolatabiffar med pinjenötter





Igår gjorde jag köttfärsbiffar till middag, smaksatte med vitlök, persilja och citron och blandade i rostade pinjenötter, blev en mkt bra kombination, däremot kändes tillbehören inte riktigt rätt. Kokade rött råris eftersom jag inte smakat det tidigare och hört att det skulle smaka lite "nötigt" men det kändes bara torrt och trist. Sedan hade jag stekt squash och en sås på rostad paprika visserligen goda i sig men ändå ingen fullträff till biffarna får fundera vidare på det ultimata tillbehöret, ge gärna tips



Här kommer i alla fall receptet på biffarna
500g nötfärs
2 ägg
1/2 dl ströbröd
1 fint hackad gul lök
2 vitlöksklyftor hackade
1 kruka hackad persilja
rivet skal och en liten skvätt saft från 2 citroner
3 msk kalvfond
1/2 dl pinjenötter rostade
salt och peppar
olivolja(gärna med citronsmak)
Blanda alla ingredienser till biffarna och stek i olivolja

4 kommentarer:

Karin sa...

Har testat! Blev mycket gott! Tack för tippset!

Lina Marklund sa...

Va kul vad åt du till?

Karin sa...

Det blev ris.

Lina Marklund sa...

okej:)funderar om det skulle vara gott med tagliatelle till. Basmatiris är ett av mina favorit ris, hmm fast bulgur eller couscous skulle nog inte vara dumt heller.