söndag 28 september 2008

Smakexperiment



Jag och en kompis gjorde experiment i helgen, kombinationen lakrits, lime och philadelphia borde kunna vara en riktig höjdare.

Gjorde därför en vanlig cheesecake smet, en limecurd och två olika bottnar med lakrits i. I den ena botten hade vi digestive och småbitar av lakritsfudge, den andra var en botten bestående av lakritspulver(finns att köpa i specialbutiker) hasselnötter, pecannötter, valnötter, socker, smör och vetemjöl.

Provade sen två varianter med limesmaksättningen i ena var själva cheesecaken neutral och vi bredde limecurden som ett täcke ovanpå efter det att den var färdiggräddad. I den andra klickade vi ner limecurden som en rippel i cheesecakesmeten.

Och efter att ha provsmakat mig igenom alla får jag säga att, nja inte en sån fantastisk smaksensation som jag hoppats, trodde faktiskt att det skulle bli mer spännande. Det som var bäst var nog botten med nötter och lakritspulver, och med lite omarbetning skulle den nog kunna bli en spännande småkaka.

Inga kommentarer: