lördag 18 oktober 2008

vitt, sött, syrligt och knäckigt

Gino är en fantastiskt enkel och god klassiker. I dag gjorde jag en variant med hallon istället för jordgubbar och fazers vita choklad med lemon-lime smak och rivet citronskal. Det blev syrligt och friskt men hade nog trott att lemon lime smaken på chokladen skulle varit lite tydligare.

Citrus Gino 4 pers
2 bananer
2 Kiwifrukter
2 dl hallon
200 gram vitchoklad lemon/lime
rivet skal från en tvättad citron
Vaniljglass till servering

Frys gärna chokladen en stund innan du river den på den fina sidan på rivjärnet, (vill man ha chokladen riktigt knäckig låter man den sedan ligga och torka i kylen några dagar innan den skal användas). Skiva frukterna varva banan, hallon och kiwi i en ugnsfast form täck med chokladen och det rivna citronskalet. Gratinera i ugnen på het grill tills ytan fått lite färg, servera med vaniljglass.

3 kommentarer:

excavator buckets sa...

well its nice to know that you have great hits here.

skid steer loader sa...

what happened to the other one?

excavator sa...

not bad.